Ζάκυνθος - Alegria Villas στην Ζάκυνθος, Βασιλικός

Ζάκυνθος

Δεν είναι τυχαίο που η Ζάκυνθος ονομάστηκε “Fiore di Levante”, «Λουλούδι της Ανατολής», γιατί όλο το νησί είναι ένας κήπος! Ένας καταπράσινος παράδεισος λουλουδιών και χρωμάτων, που το βρέχουν σμαραγδένια νερά.

Ενέπνευσε και είναι πατρίδα των ποιητών Ουγκό Φώσκολο, Ανδρέα Κάλβος και του Εθνικού ποιητή της Ελλάδας, Διονύσιου Σολωμού, για να υμνήσουν την Ελευθερία και τον Έρωτα!! Με αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις βρίσκονται όπου και να κοιτάξεις.

Στα Ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, στα Μοναστήρια, στις εκκλησίες, αλλά και στις καντάδες που ακούς σε κάθε γωνιά της. Στα τοπικά της προϊόντα, το περίφημο λάδι, το κρασί της, το Ζακυνθινό “Verdea”, το κρασί των θεών, το τυρι, το μέλι, η σταφίδα, το ψωμί κλπ..

Η ομορφιά της Ζακύνθου δεν εξαντλείται στις αμμώδεις νότιες παραλίες της που επέλεξε η “Carretta Carretta” εδώ και εκατομίρια χρόνια. Στην βορειοδυτική πλευρά της με την άγρια ομορφιά και τα σμαραγδένια-μπλε νερά της βρίσκεται το περίφημο «Ναυάγιο», πολυβραβευμένο, πολυφωτογραφημένο, παγκόσμια γνωστό πλέον, αφού το θέαμα που προσφέρει και η εμπειρία του χρώματος των νερών του μοναδική!!

Στην ίδια πλευρά και με την ίδια ομορφιά τα γαλάζια σπήλαια που ότι βυθίζεται στα νερά τους παίρνει το κυανό χρωμα!! Η δυτική πλευρά της Ζακύνθου φημίζεται για τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα της, που μπορείτε να απολαυσεται πάνω από τις μυστηριώδης σπηλιές του Κεριού με τα βαθιά καταγάλανα νερά. Στις μικρές παραλίες του «Πόρτο Λιμνιώνα» και «Πόρτο Ρόξα» με το βαθύ μπλέ, και στο ορεινό χωριό «Καμπί» πέρνοντας το δείπνο σας.

Κατά την διαμονή σας στη Ζάκυνθο, δεν πρέπει να παραλείψεται την επίσκεψη στο άλλο άκρο του κόλπου του Λαγανα στην όμορφη παραλία του Κερίου, από όπου θα περάσεται με βαρκάκι στο «Μαραθονήσι», (“Turtles Island”), όπου οι παραλίες του είναι αποκλειστικά διατεθειμένες για την αναπαραγωγή της χελώνας .

Και βέβαια η βόλτα σας στην πόλη της Ζακύνθου, εκτός από την επισκεψή σας στα δύο Μουσεία της, στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου , πολυούχου του νησιού και την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον καθολικό ναό του από το 1518, θα πρέπει να περιλαμβάνει και την «Μπόχαλη» για να απολαυσεται τη θέα του Ζάντε από το ομορφότερο μπαλκόνι του νησιού!

Είτε αναζητάτε διακοπές ξεκούρασης, η διασκέδασης, είτε θέλετε να εξερευνήσετε πανέμορφα τοπία και εμπειρίες, η Ζάκυνθος με τους μελωδικούς ήχους, τους φιλόξενους ανθρώπους, που το πράσινο σμίγει με το γαλάζιο, είναι ο κατάλληλος προορισμός και το συγκρότημα “Alegria Villas” η ιδανική επιλογή.

Τηλέφωνο για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 2623092100

 Δείτε επίσης...